British wool

British wool

Ett ullgarn med fin struktur och härlig ullkänsla. Påminner om shetlandsull. Kon på 500 gr. 470m/100 gr. Färgerna är en aning melerade.

För beställning skicka meddelande med nummer. Betala med swish. Porto med 63kr tillkommer. Av nr 12 och 14,finns det 2 st. Övriga 1 st.

Ca 300 gr räcker till en tröja. 
Pris: 300kr/kon.

Passar både till maskin- och handstickning.

GARNKIT

Nu kan du beställa ett garnkit och sticka en halsduk med mönster, eller bottenfärg, i många färger.

Jag nystar upp i färgställning enligt önskemål. Blå, röda, gröna, natur, pastell-toner. Bottenfärg ecru, mörkgrå, ljusblå, bara att välja. Nystanen räcker till en halsduk ca 170 cm lång plus frans.  Jag mailar en beskrivning på hur jag gjort. 

Skicka ett meddelande med önskemål om färgställning.

Välkommen med din beställning

Else-Marie

Merinolammull

Coast, merinoull/bomull

Contessa

Marsh Fritillary

Contessa

Comma, fin med den grå

Contessa

Holly blue, här med den gula tråden

Contessa

Grayling, fin med rött

Contessa

Malachite, gult passsar bra till

Garn till maskinstickning

Merinolammull, 17/2, ett mjukt garn av merinolammull som passar utmärkt till maskinstickning. Färgerna är lite melerade vilket gör att plagg stickade av det här garnet får ett fint liv. Lite spinnolja är kvar och garnet blir då lättstickat på maskin. 850 m/hg. På standardmaskin går det bra att sticka med 1 eller 2 trådar. Efter tvätt blir plagget mjukt och fint. 

Garnet går också att sticka för hand. Stickor 2-2,5 rekommenderas.

Coast, 14/2, är en blandning med merinoull och bomull. 700 m/hg. Garnet är lite melerat vilket ger fint liv också till det här garnet. Det här garnet passar också bra till handstickning.  Stickor 2,5-3 rekommenderas

Contessa,  Nm 4,8. En blandning av lammull, 70% och bomull, 30%. Spunnet av två olika kvaliteter med lite färgskiftningar mellan trådarna. Ett litet stickprov finns med på bild av garnet i webbshoppen. Efter tvätt blir garnet mjukt och behagligt. Perfekt till lite tjockare tröjor än i den rena MerinoLammullen. 

Garn säljs i webbshoppen i nystan på 100 gr.

 

 

Garn på nystan

Nu säljer jag merinolammullen och Coast nystad i 100-gr nystan. Då har du möjlighet att välja många fler färger för en mindre peng.
Priset i webbshopen är för 100 gr. Vill du köpa en hel kon skicka ett meddelande så får du inbetalningsuppgifter. Det finns endast hel kon om det finns minst 9 nystan av en färg. 100 gr - 70 kr. Kommer på kon vid köp av 900 gr.

Contessa säljs i nystan om 100 gr. Priset för Contessa är 80 kr/100 gr.

Frakt tillkommer. Skickar spårbart.

Välkommen med din beställning.

Else-Marie

Skicka utomlands/Order from abroad

Om du beställer till annat land än Sverige. Skicka ett mejl med din beställning så får du uppgifter om frakt och hur du kan betala.

If You order from abroad send me a mail via my contact formula. What you want to order and where to send it. I will give the price of postage and how to pay for your order.

Else-Marie 

OBS! Tänk på att färgåtergivningen inte alltid stämmer med verkligheten.
Avnystat garn tas inte i retur. Vill du skicka hel kon i retur får du stå för frakten.
Betalning kan ske med swish eller till mitt bankgiro så länge min webshop inte är klar.

PS Om du gillar färgen på bild så är den oftast bättre på riktigt och efter tvätt är den ännu bättre.