På tork

Merino och silke 400 m, räcker till en sjal

Kid Silk, 400 m

De här och fler handfärgade garner finns i webbshoppen. Mycket handfärgad mohair i en bra grovlek som passar till sjalar, toppar  mm. 1 härva räcker till en stor sjal. 

 

Handfärgade garner

Jag handfärgar ullgarn i olika kvalitéer. Att färga garn är spännande och roligt. 

Jag köper garn från spinnerier i England. Ett av spinnerierna har spårbarhet på sin ull och använder endast ull från engelska får eller får från Falklandsöarna. Båda spinnerierna har ull som är mulesingfri.
Läs mer om mulesing här.

Ullen i garnerna är merino, eller från fårraser som är korsningar med merino (med lite nylon för hållbarhet till sockor). Nytt för i år är ullgarn från en ras som heter Wenslydale, ett garn med härlig lyster och aura, och ett garn i organisk ull från Peru.

Sockgarner, med och utan superwash, spetsstickningsgarn sk lacegarn, Kid Silk, garn med en silverglitter i m.m är de kvalitéer jag färgar.

Färgen är en miljövänlig färg. Metoden jag använder är s.k. syrafärgning. (Inte så farligt som det låter). Man använder ättika eller citronsyra för att färgen ska bli färg- och tvättäkta. När det är färdigfärgat är all färg i garnet och vattnet är svagt surt. Det är ung. som att hälla ut sillspad i avloppet.

Jag önskar att du skulle kunna känna på garnerna, de är alla helt ljuvliga. Några kan man ha bara för att klämma lite på och må gott.

 

 

 

Sockgarn, Poldale 80ull/20 nylon, 50 resp 100 gr, Merino med silke, Wenslydale

Topsband av Corriedale

Mer garn till färgning. 
Vill du färga själv? Beställ ofärgat av mig. Skicka ditt önskemål om kvalitet så hör jag av mig med vad jag har och pris.Sockgarn, Merinoull, Kid Silk, ekologisk ull från Peru, s.k. Lacegarn (800m/hg), garn med Stellina (glittertråd) m m

Ofärgat ullgarn, med silverglitter, kid silk och wenslydale

Sockgarn i samma färg, olika lång färgtid

På tork