På hantverksmarknad

Jag heter Else-Marie Meier och bor i Örebro. Jag har stickat på maskin sen 1988. Jag har haft kurser i maskinstickning under många år. Jag startade mitt företag Femm Design för några år sedan med maskinstickade plagg och kurser i maskinstickning.

Jag har nu utökat mitt sortiment med handfärgade garner och garn som passar bra för maskinstickning.

Att sticka på maskin är ett eget hantverk. Den första stickmaskinen uppfanns i mitten på 1500-talet! i England. Det är en ny värld som öppnar sig när man stickar på stickmaskin. Man kan bl.a. använda sig av tunnare garner vid maskinstickning för att få lätta och varma plagg.

Jag använder bara naturmaterial i mina produkter, för det mesta är det ull men även bomull, lin och silke finns med. 

Att använda ull är ett bra miljöval och ett spännande material. Ull passar till väldigt mycket olika produkter. Man får en varm, lätt och skön produkt. 

Jag säljer mina produkter på några av de större hantverksmarknaderna på sommaren. Några lokala hantverksmarknader blir det också. Under november och december blir det julmarknader. 

Mina kurser i maskinstickning håller jag i hemmiljö. Med ett fåtal deltagare för att alla ska få ut så mycket som möjligt av kursern.

Jag har både endagskurser och helgkurser. Endagskurs är i Örebro och helgkurserna på vårt land mellan Örebro och Arboga, vid Hjälmarens norra strand. Ofta är det ett tema på kursen.
Vill du ha en privatkurs? Hör av dig så bestämmer vi dag och tid när det passar..

När jag inte stickar eller färgar garn händer det att jag tar fram min spinnrock och mina kardor och spinner eget garn. För tillfället är det ull från en liten babysuri (en alpackaras) som ska spinnas och bli ett silkeslent och varmt garn.

Else-Marie

 

Mössa med mönster ”Kukkoladräll”

Ponchos i merinolammull med mönsterbård

Handfärgat Sockgarn