Ny leverantör, nya färger i merinolammullsgarn

Ny leverantör

Nu har jag merinolammullsgarn från en ny leverantör.

Om det kan bli mjukare och skönare än det jag har sen tidigare så är det här det. Det ger en silkesliknande känsla. Aningen mer tvinnat. Nästan pärlspunnet i utseende. Färgerna är alla melerade. En del mer andra lite mindre.

Efter tvätt, 40 gr ullprogram eller fintvätt, blir plagget helt underbart. I webbshoppen hittar du färgerna jag har hemma nu på de stickade och tvättade proverna.

Jag stickar på msp 5-7, beroende på hur fast/löst jag vill ha plagget. Vid lösare maskspänning drar plagget ihop sig mer om tvättar i fintvätt och det tovar sig lite. Vid msp 5 får jag 30 m/ 40 varv på 10 cm

Välkommen med din beställning.

Garn på kon

Garn till maskinstickning, passar också till handstickning. Framförallt Coast som blir till härliga plagg. Använd stickor 2,5 - 3. Merinolammullen passar bra att sticka för hand med 2 trådar på stickor 2,5- 4. Beroende på vad man vill sticka. Merinolammull och Coast samt Contessa finns i webbshoppen och beställs där. Vid beställning av minst 800 gram kommer garnet på kon.


Nya kvaliteter

British Wool är ett härligt ullgarn, de flesta färgerna är lite melerade. Det ger ett fint liv åt plagget. Garnet ligger på kon om 500 gr. Grovleken är 470m/100 gr. Påminner mycket om shetlandsull. Jag stickar på msp 9 vid slätstickning.  Passar fint även till handstickning. Stickor 3-3,5 passar bra. Handtvätt eller 30 gr ullprogram.

Sockgarn på kon om 200 gr - 740 m. Merinoull 85% och nylon 15%. Det är 3-trådigt och med lite hårdare twist för att ge ett hållbarare garn. 30-gr tvätt, fintvätt eller ulltvätt. Jag stickar på msp 8 för att få ett fastare plagg.

British wool

Vid beställning skriv rad och färgnamn och skicka som meddelande till Else-Marie@femmdesign.se.  Pris 300kr/kon plus frakt 66 kr. På översta bilden finns det 1 kon av varje. På bilden under finns det 2 koner av varje.
Köp 5 koner betala för 4.

Jag skickar inbetalningsuppgifter mm i svarsmejl.

 

Reservation,för att vissa färger är slut. 

BRITISH WOOL Rad 1: Ecru, blå noppor, harpest, brun. Rad 2: Ecru med noppor, grå/vit, Heather, bränd orange, Rad 3: svart, coal, grön, röd

BRITISH WOOL Rad 1: ljusblå, indigo, navy. Rad 2: rödlila. Kanel, Petrol. Rad 3: mörkröd, Harvest

Sockgarn

Sockgarn på kon. Merino 85%, nylon 15%. Tre trådar med en lite hårdare tvinning, för hållbarhet. 200 gr - 740 m. Går mycket bra i maskinen.
Till ett par går det åt mindre än 100 gr. 30 gr tvätt i maskin.

140 kr/kon. Porto 66 kr tillkommer. Skicka meddelande med rad och namn på färg. Färger och antal enligt bild.
Välkommen med din beställning Else-Marie 

1. Tomat, 2 ljusblå, 3 brun, 4 mörkgrå, 5 orange, 6 senapsgul, 7 mörkt grågrön, 8 mellanbeige, 9 grön, 10 mörkare brun