Ny leverantör, nya färger i merinolammullsgarn

Merinolammullsgarn på kon

 

Det merinolammullsgarnet jag har på kon ger en silkesliknande känsla. Aningen mer tvinnat. Färgerna är alla melerade. En del mer andra lite mindre.

Efter tvätt, 40 gr ullprogram (i min maskin tovar det inte alls på det programmet) eller fintvätt (plagget kommer att tovas lite grann)  blir plagget helt underbart. Man kan säga att garnet blommar ut och fyller ut maskorna.
I webbshoppen hittar du färgerna jag har hemma nu. 
Garnet ska tvättas i 40 gr för att få spinnoljan. Att ha lite spinnolja kvar är bra när man stickar på maskin. Det gör att garnet inte behöver vaxas.

Jag stickar på msp 5-6  beroende på hur fast/löst jag vill ha plagget. Ju lösare maskspänning ju mer kommer plagget att dra ihop sig, tova sig.  Vid msp 5 får jag 30 m/ 40 varv på 10 cm

Välkommen med din beställning.

Garn på kon

Garn till maskinstickning, passar också till handstickning.  Merinolammullen passar bra att sticka för hand med 1 tråd på stickor 2,5- 3 och med två trådar på stickor 3,5 - 4/4,5.  Beroende på vad man vill sticka. Det kan se lite glest ut när man stickar med det men efter den första tvätten på 40 gr (ska vara så pass varmt för att få bort spinnoljan) så blommar garnet ut och fyller ut "maskorna". Det blir mjukt och skönt. Handtvätt i 40-gradigt vatten eller på ullprogrammet i maskin går bra. 
Vill man ha det lite tovat kan man tvätta plagget man stickat i 40 gr fintvätt t.ex.